Slovník pojmů

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V Z Ž

gastrointestinální

Oblast týkající se trávicí soustavy.

glykemický index

Glykemický index je veličina, která udává rychlost využití glukózy tělem z určité potraviny.

glykogen

Glykogen je zásobní polysacharid v těle živočichů, který je energetickou složkou organismu v době mezi příjmem potravy.

Glykosidy

Glykosidy jsou esterové deriváty sacharidů působící především svou nesacharidovou složkou. Obsah glykosidů v droze je závislý na době sklizně a vhodném způsobu sušení.Dělíme na: Thioglykosidy:ovlivňují trávení Srdeční glykosidy:ovlivňují srdeční…

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné